Dečaku (7) odbili da izdaju pasoš zbog imena, roditelji van sebe od besa: Kad čujete kako se zove - biće vam jasno!
Pasoš, Foto: Wavebreakmedia Ltd UC24 / Alamy / Alamy / Profimedia

neverica

Dečaku (7) odbili da izdaju pasoš zbog imena, roditelji van sebe od besa: Kad čujete kako se zove - biće vam jasno!

Ministarstvo unutrašnjih poslova je objasnilo da ime dečaka krši autorska prava

Objavljeno:

Kristijan Moubrej (48) i njegova supruga Beki planirali su odmor u Dominikanskoj Republici krajem oktobra, rezervisali smeštaj, a onda je stiglo obaveštenje da njihov 7-godišnji sin ne može da dobije pasoš.

Razlog? Ministarstvo unutrašnjih poslova je objasnilo da ime dečaka krši autorska prava, jer je nazvan po popularnom liku iz serijala “Ratovi zvezda”.

Naime, Kristijan je sinu dao ime Loki Skajvoker, a nadležni su tražili da “obezbedi dozvolu kompanije Dizni”, kako bi izdali pasoš.

“Nismo bili svesni da ovo može predstavljati problem. Razumem da je Lokijevo srednje ime zaštićeno, ali nemamo nameru da ga koristimo u komercijalne svrhe”, kazao je otac.

Dečakovi roditelji rade u britanskoj vojsci, a odlazak u Dominikansku Republiku trebao je da bude prvi odmor posle više od decenije, prenosi Daily Star.

“Jasno mi je obrazloženje nadležnog ministarstva, ali mislim da bi trebalo da shvate da se moderna imena razvijaju. Ovo je izazvalo stres mojoj porodici. Bili bismo veoma tužni da moramo da promenimo ime”, istakao je Kristijan.

Ipak, britanska familija je nedavno dobila pozivne vesti.

Ministarstvo je promenilo mišljenje i obavestilo ih da je njihova prijava u obradi. Uz to, roditeljima je upućeno zvanično izvinjenje.

Bonus video:

03:31

ISTEKAO VAM JE PASOŠ NEPOSREDNO PRED PUT? Nije sve izgubljeno, evo kako možete da ga izvadite u MINUT DO 12

(Espreso/ Daily Star/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.